O nama

NAŠE STANIŠTE

Ko je naše stanište?

Drago nam je da se interesujete ko smo mi. Prvenstveno ljudi, vaše komšije, kojima isto kao i vama smeta kada vidite prljavo izletište Grze, divlju deponiju na izlazu iz Jagodine, smeće koje pliva Moravom i maglu smoga svuda oko nas. Naš cilj je da bar nešto, makar to bilo i malo, učinimo da promenimo stvari na bolje… Nadamo se da će naša akcija, pokrenuti lančanu reakciju i kod Vas samih.
Trudimo se da koristimo naše adute, kao većina mladih, dobri smo u korišćenju modernih tehnologija. Često smo na društvenim mrežama, pa se trudimo da ove resurse koristimo u NAŠU korist. Kroz ovakav aktivizam smo napravili nova poznanstva, stekli drugačija iskustva i na svaki način se trudimo da nešto pametno uradimo za našu zajednicu.
Naše ideje i želje smo velikim delom uspeli da realizujemo i zahvaljujući američkoj ambasadi u Beogradu, koja je prepoznala naše planove kao pogodne za napredak ekološke situacije u Pomoravlju i dodelila nam finansijska sredstva u programu “malih grant-ova”. Aktivnosti u periodu od jeseni 2021. do jeseni 2022. su u velikoj meri upravo ostvarljive zahvaljujući njihovoj podršci.

Dokumentacija i istraživački rad

Rado provodimo vreme u prirodi, ali volimo i tehnologiju. Dokumentujemo smetlišta, divlje deponije, izvore zagađenja i sve ekološke prekršaje.

Aktivizam

Kako skrenuti pažnju na ove probleme?
Organizujemo savremene akcije, radionice i takmičenja u prirodi i koristimo prikupljeni otpad da od njega stvorimo dela i strukture koja će biti korisna ili opominjati šta smo sve bacili.

Neformalno obrazovanje

Bolje sprečiti nego lečiti. Bolje sprečiti nego lečiti. Dobro smo umreženi sa svojim istomišljenicima i edukatorima oko ekoloških problema, čime se trudimo da edukujemo mlađe naraštaje i time pomognemo rešavanje problema.

Kontaktirajte nas

Na raspolaganju smo za sva Vaša pitanja.